Reprezintă o subdiviziune a Munților Metaliferi, fiind situate în partea de sud-est a Munților Sanijei în lungul Pârâului Ardeu, afluent al Pârâului Geoagiu, la limita dintre județele Alba și Hunedoara. Cheile Glodului sunt adâncite într-un platou calcaros – Feneş Deva, ce corespunde unei suprafețe de netezire specifice Munților Metaliferi, aflată la 650-700 m. Deasupra ei se înalță cu câțiva metri (până la 100 m), o serie de măguri teșite: Măgura Glodului (768 m), Măgura Ardeului (770 m), Pleașa Ardeului (855 m), Dumbrăvița (730 m). În cuprinsul cheilor pot fi vizitate cele trei peșteri: Peștera Zidită (a nu se confunda cu cea din Cheile Madei), Peștera Feciorilor și Peștera cu două guri, un aven denumit de localnici Peștera fără fund, precum și Izvorul Tămăduirii.

Suprafața rezervației aflată sub ocrotire este în mare măsură izolată, întrucât în lungul cheilor nu există nici un drum. Altitudinea variază de la 712 m, cea maximă, la cea minimă de 450 m. Împătimiții alpinismului trebuie să știe că aici se poate practica alpinismul şi escalada sportivă pe traseele amenajate în amonte de satul Ardeu. Gradul şi numele traseelor sunt inscripţionate la bază. De asemenea, potențialii turiști pot campa în amonte de chei în poienile existente acolo, în curţile localnicilor din satul Glod sau în aval, în poienile din satul Ardeu sau în curţile localnicilor.

Căi de acces: DN 75 Ştei-Câmpeni-Turda, dreapta pe DN 74 Câmpeni-Alba Iulia şi iar dreapta pe DJ 705 care se continuă cu DJ 705D satul Glod, comuna Almaşu Mare