Pârâul Cibului este cel care în traseul lui a format cheile cu același nume, situate în estul masivului Pleașa Ardeului. Aici, Pârâul Cibului și-a dat frâu liber imaginației creând, în curgerea lui, un sector de chei extrem de larg cu versanţi despărţiţi de o luncă întinsă care adăposteşte un sat pitoresc cu locuinţe tradiţionale. Cheile Cibului sunt situate în partea de sud-est a Munţilor Metaliferi, în Bazinul Geoagiului (afluent al Mureşului). Abruptul format din mai mulţi pereţi cu diferite toponime ca: Piatra Corbului, Piatra Ceretului, Piatra Mijlocie şi Vânătarea ascunde mai multe peşteri.

Din punct de vedere recreativ, alpinismul, escaladarea sportivă și studiul speologic constituie forme de agrement în zonă. De asemenea, a fost amenajat la baza Peretelui Mijlociu un loc de campare, într-o poiană cu izvor în apropiere. Este şi loc pentru scăldat în pârâul Cibului la o mică cascadă. În zonă se întâlnesc frecvent vipere cu corn, fiind probabil una dintre cele mai mari populaţii de acest gen din ţară, după cea din Munţii Cernei.

Căi de acces: DN 75 Ştei-Câmpeni-Turda, dreapta pe DN 74 Câmpeni-Alba Iulia şi iar dreapta pe DJ 705 care se continuă cu DJ 705D până în satul Cheile Cibului, comuna Almaşu Mare